Χρήσιμες συμβουλές πριν φύγετε διακοπές

Ο Αύγουστος είναι ο καθιερωμένος μήνας διακοπών και ξεκούρασης αλλά παράλληλα και ο πιο επικίνδυνος αφού καταγράφονται οι περισσότερες διαρρήξεις στην πρωτεύουσα. Οι διαρρήκτες εκμεταλλευόμενοι την απουσία των ιδιοκτητών ή ενοικιαστών λόγω διακοπών, δρουν ανενόχλητοι πραγματοποιώντας τις κακόβουλες πράξεις τους .

Η BML Security όπως κάθε χρόνο σας υπενθυμίζει ορισμένες χρήσιμες συμβουλές με τις οποίες μπορείτε να ελαχιστοποιήσετε την περίπτωση να πέσετε θύμα διάρρηξης ή κλοπής την περίοδο των διακοπών σας.

Γενικές συμβουλές

icon checkbox large blue Πριν φύγουμε για διακοπές βεβαιωνόμαστε ότι οι πόρτες και τα παράθυρα του σπιτιού μας είναι καλά ασφαλισμένα.

icon checkbox large blue Ενημερώνουμε για την απουσία μας μόνο συγγενικά και φιλικά πρόσωπα ή τους γείτονες που εμπιστευόμαστε για να επιβλέπουν την οικία μας και εάν υπάρχουν ιδιαίτερα σοβαροί λόγοι και το Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής μας.

icon checkbox large blue Δεν αφήνουμε σημειώματα για το πότε θα επιστρέψουμε ή για πόσο καιρό θα απουσιάζουμε.

icon checkbox large blue Το σπίτι μας ή το διαμέρισμά μας να μην δείχνει εντελώς κλειστό υποδηλώνοντας έτσι την απουσία μας.

icon checkbox large blue Δεν αφήνουμε μεγάλα χρηματικά ποσά ή αντικείμενα μεγάλης αξίας στο σπίτι. Σε περίπτωση που ενημερωθούμε από γείτονες, φιλικά ή συγγενικά πρόσωπα, ότι παρατηρούν κάτι ύποπτο στο σπίτι μας, ειδοποιούμε το ”100” ή το Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής μας.

icon checkbox large blue Δεν δίνουμε εφεδρικά κλειδιά του κτιρίου ή του διαμερίσματός μας σε εργάτες, καθαρίστριες.

icon checkbox large blue Δεν αφήνουμε δεύτερα κλειδιά της κατοικίας μας κάτω από γλάστρες και χαλάκια.

icon checkbox large blue Φροντίζουμε εάν δεν έχουμε να τοποθετήσουμε ένα πιστοποιημένο σύστημα συναγερμού

Όσοι έχουμε σύστημα συναγερμού

icon checkbox large blue Ενεργοποιούμε πάντα το σύστημα ακόμα κι αν απουσιάσουμε για μικρό χρονικό διάστημα

icon checkbox large blue Φροντίζουμε πάντα να έχει πραγματοποιηθεί η περιοδική του συντήρηση (service) αν δεν έχει γίνει στους χρόνους που μας ενημερώνει ο εγκαταστάτης, έτσι ώστε να μην έχουμε λειτουργικά προβλήματα.

icon checkbox large blue Όσοι έχουμε την δυνατότητα πραγματοποιούμε μία αναβάθμιση στο σύστημα συναγερμού προσθέτοντας αν δεν υπάρχουν, GPRS Module για την επικοινωνία του συναγερμού με το Κέντρο Λήψης Σημάτων μέσω δικτύου κινητής τηλεφωνίας και εξωτερικά αισθητήρια όπου υπάρχει μεγάλος κίνδυνος πρόσβασης (πόρτες εισόδου , μπαλκόνια) για την περιμετρική κάλυψη του χώρου

Όσοι μείνουμε πίσω

icon checkbox large blue Ενεργοποιούμε πάντα το σύστημα συναγερμού ακόμα κι όταν είμαστε στο σπίτι ή πέφτουμε για ύπνο

icon checkbox large blue Τα συστήματα θυροτηλεόρασης πρέπει να μας επιτρέπουν να αναγνωρίζουμε και να ελέγχουμε τους επισκέπτες μας. Δεν ανοίγουμε ποτέ την πόρτα μας χωρίς να βεβαιωθούμε ότι αναγνωρίζουμε τον επισκέπτη.

icon checkbox large blue Δεν αφήνουμε ποτέ ξεκλείδωτες ή ανοιχτές τις πόρτες και τα παράθυρα των μπαλκονιών ακόμα και αν κάνει ζέστη.