Κάμερες ασφαλείας & Video Analytics
Η αναγκαιότητα ελέγχου και επιτήρησης των διάφορων χώρων, εσωτερικών και εξωτερικών, σε επιχειρήσεις, βιομηχανίες, οργανισμούς, αλλά και σε οικίες, θεωρείται πλέον δεδομένη. Η διασφάλιση των χώρων αυτών όμως δεν είναι πάντα εύκολη, αφού μπορούν να παρουσιαστούν αρκετά προβλήματα που δυσκολεύουν τον έλεγχο σε αυτούς. Τέτοια προβλήματα μπορεί να είναι οι άνθρωποι, τα οχήματα, τα ζώα, που διασχίζουν τους χώρους, οι καιρικές συνθήκες, οι αλλαγές του φωτισμού, οι αποστάσεις κάλυψης, κ.ά.
 
BANNER BML VCA 4
Η τεχνολογία των video analytics στα συστήματα παρακολούθησης βοηθά σημαντικά στην εξασφάλιση ενός αποτελεσματικότερου ελέγχου των επιτηρούμενων χώρων, προσθέτοντας χαρακτηριστικά τεχνητής ευφυΐας σε εφαρμογές κλειστών κυκλωμάτων επιτήρησης (CCTV).
 
Τα video analytics , είναι λογισμικό που χρησιμοποιείται για την παρακολούθηση βίντεο σχεδόν σε πραγματικό χρόνο. Το λογισμικό εντοπίζει χαρακτηριστικά, συμβάντα ή μοτίβα συγκεκριμένης συμπεριφοράς μέσω της ανάλυσης του βίντεο του επιτηρούμενου περιβάλλοντος. Το λογισμικό της ανάλυσης του βίντεο δημιουργεί αυτόματες ειδοποιήσεις και μπορεί να διευκολύνει την ανάλυση ιστορικών δεδομένων για να εντοπίσει τάσεις, μοτίβα και συμβάντα. Το λογισμικό δίνει τη δυνατότητα στον χρήστη να αναλύει, να οργανώνει και να μοιράζεται τη γνώση που αποκτήθηκε από τα δεδομένα, για να λαμβάνει καλύτερες και εξυπνότερες αποφάσεις. Οι εφαρμογές του έχουν ευρεία διάδοση, και περιλαμβάνουν την παρακολούθηση των μοτίβων κίνησης οχημάτων, τις παραβιάσεις του κώδικα οδικής κυκλοφορίας, τα άτομα που εισέρχονται σε περιοχές περιορισμένης πρόσβασης, και σε συγκεκριμένα χρονικά πλαίσια. Τα δεδομένα μπορούν να ταξινομηθούν ανά ώρα και ημερομηνία για μεγάλες χρονικές περιόδους, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα δημιουργίας μίας ανάλυσης των τάσεων.
 
Μία απλή λειτουργία των video analytics είναι η ανίχνευση κίνησης σε ένα σταθερό φόντο. Περισσότερο περίπλοκες λειτουργίες περιλαμβάνουν την τρισδιάστατη κίνηση μίας κάμερας μέσα σε ένα περιβάλλον και το video tracking. Από αυτό μπορεί να γίνει εντοπισμός και ανάλυση της συμπεριφοράς. Η τεχνολογία που χρησιμοποιείται για την επίτευξη των video analytics περιλαμβάνει αισθητήρες, κάμερες ασφαλείας, τεχνικές συμπίεσης της εικόνας και τεχνικές συνδεσιμότητας.
 
Τα video analytics στις κάμερες ασφαλείας επιφέρουν πολλαπλά οφέλη σε επιχειρήσεις, ιδιαίτερα στους τομείς της προστασίας και της δημόσιας ασφάλειας. Χρησιμοποιούνται συχνά για να ενισχύσουν τους δύο αυτούς τομείς με ολοκληρωμένες δυνατότητες πληροφόρησης, ασφάλειας και έρευνας. Τα δεδομένα που προέρχονται από τα video analytics έχουν σχεδιαστεί για να παράγουν αξιοποιήσιμες πληροφορίες που βοηθούν μία πόλη ή τους πολεοδόμους, την επιβολή του νόμου ή ακόμα και τους μάνατζερ και τους διαχειριστές να κατανοήσουν και να ανταποκριθούν σε υφιστάμενες καταστάσεις. Τα video analytics χρησιμοποιούνται επίσης στην εκπαίδευση, στις μεταφορές, στον τραπεζικό τομέα και σε οικονομικούς οργανισμούς, σε καζίνο, και σε κυβερνητικές βιομηχανίες.
 
Ενημερωθείτε άμεσα από την εταιρεία μας για τις επαγγελματικές λύσεις που προτείνει στα συστήματα παρακολουθησης που εγκαθιστά και για τις λειτουργίες των video analytics που ενσωματώνουν οι εν λόγω κάμερες ασφαλείας για το δικό σας χώρο