Την ασφάλεια και την προστασία του κτιρίου της Εστίας Νέας Σμύρνης, ανέλαβε ως έργο και ολοκλήρωσε με μεγάλη επιτυχία η BML Security.
H Εστία Νέας Σμύρνης είναι Πολιτιστικό Ίδρυμα με έδρα τη Νέα Σμύρνη που ιδρύθηκε το 1930 με στόχο τη διατήρηση της ιστορικής μνήμης των προσφύγων από τη Σμύρνη και γενικότερα τη Μικρασία. Είναι Σωματείο, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα.
Ιδρύθηκε τον Ιούνιο του 1930, με πρωτοβουλία του Σωματείου «Ένωσις Αστών Προσφύγων», υπό την προεδρία του Αθανάσιου Καρύλλου,ως «Λέσχη Νέας Σμύρνης». Μεταξύ των ιδρυτών ήταν ο Αθανάσιος Καρύλλος (πρώτος Πρόεδρος ως το 1931), ο δικηγόρος Σωτήριος Γούναρης, οι τραπεζικοί Μιχαήλ Πλατάνης και Άγγελος Κεχαγιάς, ο ράπτης Νικόλαος Μπαλόγλου, ο Ιωάννης Δημητριάδης, ο Πρόδρομος Αποστολίδης κ.ά. Πρωταρχικός στόχος της Λέσχης ήταν η άμεση ικανοποίηση των οικιστικών αναγκών. Το 1938 την προεδρία της Λέσχης ανέλαβε ο Πάνος Χαλδέζος, διευθυντής Διοικήσεως και Αυτοδιοικήσεως του Υπουργείου Πρωτευούσης, με εισήγηση του οποίου στις αρχές του 1939 μετονομάστηκε σε «Εστία Νέας Σμύρνης». Παράλληλα, οι στόχοι και οι δραστηριότητές της Εστίας διευρύνθηκαν σημαντικά περιλαμβάνοντας τη διάσωση, τη συλλογή και τη μελέτη υλικού σχετικού με τον Ελληνισμό της Μικρασίας, της Κωνσταντινούπολης, του Πόντου και της Θράκης. Επίσης, την ανάπτυξη κοινωνικής, μορφωτικής, εθνικής και φιλανθρωπικής δράσης.
Μετά την ίδρυσή της και για πολλά χρόνια, η Λέσχη άλλαξε πολλές φορές στέγη μέχρι την οριστική στέγασή της στο Μέγαρο της πλατείας Χρυσοστόμου Σμύρνης. Αρχικά στεγάστηκε στην οικία Π. Κόδρου (οδός Ομήρου 23). Στη συνέχεια στην οδό Θράκης 36 σε κτίριο ιδιοκτησίας Ηλία Μαρσέλλου. Κατόπιν στο κτίριο «Μοκαντόρ», στη συμβολή των οδών Ρόδων και Φιλαδελφείας και αργότερα σε κτίριο ιδιοκτησίας Ν. Παυλίδη στην οδό Ελευθερίου Βενιζέλου 37. Το 1939 μετακόμισε στην Κεντρική Πλατεία, στην οδό 25ης Μαρτίου 27, όπου παρέμεινε μέχρι την τελική μετεγκατάστασή της, το 1975, στο σημερινό νεοκλασικό Μέγαρο.
Το εντυπωσιακό αυτό κτίριο χτίστηκε τη δεκαετία του '60 σε σχέδια του αρχιτέκτονα Ιωάννη Παυλίδη, με κρατικές δαπάνες και εισφορές πλήθους συλλόγων Μικρασιατών, Θρακών, Ποντίων και Κωνσταντινουπολιτών. Τα συμβολικά θεμέλια έγιναν στις 23 Απριλίου 1939 από τον βασιλιά Γεώργιο Β΄, αλλά οι εργασίες ξεκίνησαν τον Ιούνιο του 1955, οπότε πραγματοποιήθηκε νέα τελετή θεμελίωσης. Στο κτίριο στεγάζονται όλα τα τμήματα του ιδρύματος, τα γραφεία και διαθέτει μεγάλη αίθουσα εκδηλώσεων.
Η BML Security, αγκάλιασε όλη αυτή τη μεγάλη προσπάθεια και τα όσα προσφέρει η Εστία Νέας Σμύρνης στην Πολιτιστική ζωή του τόπου μας και με την ευγενική της χορηγία προσέφερε μία συνδρομή για την ασφάλεια του χώρου καθώς και μέρος του βασικού απαιτούμενου εξοπλισμού. Παράλληλα ανέλαβε όλα τα υπάρχοντα συστήματα ασφαλείας και παρακολούθησης του χώρου και με την γνώση των εξειδικευμένων μηχανολόγων – μηχανικών που διαθέτει προχώρησε στις απαραίτητες αναβαθμίσεις , δημιουργώντας ένας ασφαλές περιβάλλον σε όλους τους χώρους του κτιρίου.
Για την προστασία του κτιρίου από περιπτώσεις διάρρηξης, η BML Security επέλεξε την ασφάλεια και τη λειτουργικότητα που παρέχουν τα συστήματα της Paradox και αναβάθμισε όλα τα υπάρχοντα συστήματα σε νέας γενιάς που παρέχουν βέλτιστο βαθμό ασφαλείας GRADE 2 και 3.
Για την επίβλεψη του χώρου , η εταιρεία μας επέλεξε από τις επαγγελματικές λύσεις καταγραφής και παρακολούθησης που διαθέτει και εγκατέστησε ένα σύστημα καταγραφής αποτελούμενο από κάμερες υψηλής ανάλυσης FullHD με προηγμένα χαρακτηριστικά και λειτουργίες
Όλα τα παραπάνω συστήματα συνδέθηκαν στον 24ωρο Κεντρικό Σταθμό της BML Security , ο οποίος διαθέτει άρτια τεχνολογική υποδομή και παρέχει κορυφαίες υπηρεσίες για την ασφάλεια ενός χώρου.
Με την ολοκλήρωση των εργασιών και την παράδοση του Έργου , η Εστία της Νέας Σμύρνης μεα ανακοίνωση που δημοσίευσε σε όλα τα social media, ευχαρίστησε την εταιρεία μας για την ευγενική της χορηγία και τις υπηρεσίες που παρείχε.
BML Security….διπλα σας κάθε στιγμή
https://www.bmlsecurity.gr/etaireia/ta-erga-mas/152-%CE%B7-%CE%B1%CF%83%CF%86%CE%AC%CE%BB%CE%B5%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%B5%CF%83%CF%84%CE%AF%CE%B1%CF%82-%CE%BD%CE%AD%CE%B1%CF%82-%CF%83%CE%BC%CF%8D%CF%81%CE%BD%CE%B7%CF%82,-%CE%AD%CF%81%CE%B3%CE%BF-%CF%84%CE%B7%CF%82-bml-security#sigProIdd09eef9792