Η επικοινωνία του συστήματος ασφαλείας με το κέντρο λήψης σημάτων βασίζεται σχεδόν αποκλειστικά στα επίγεια τηλεφωνικά δίκτυα και δυστυχώς αποτελεί τον πιο αδύναμο κρίκο στην αλυσίδα της ασφάλειας. Οι αλλαγές στο τοπίο των σταθερών επίγειων τηλεφωνικών γραμμών, η παράλληλη χρησιμοποίηση του internet μέσα από τις επίγειες γραμμές και η εξέλιξη των διαρρηκτών στον τρόπο δράσης τους, δημιούργησαν μια επιτακτική ανάγκη για αδιάλειπτη επικοινωνία των συστημάτων με το Κέντρο Λήψης Σημάτων.

Πρόσφατα ο ΟΤΕ ξεκίνησε την αλλαγή των γραμμών του σε τεχνολογία ευρυζωνική (VOIP). Αυτό απλά σημαίνει ότι η επικοινωνία μέσω της σταθερής τηλεφωνικής γραμμής, την οποία χρησιμοποιεί το σύστημα ασφαλείας για να στείλει τα σήματα στον κεντρικό σταθμό, εξαρτάται πλήρως από την συσκευή router. Σε περίπτωση διακοπής ρεύματος ή βλάβης της συσκευής, θα διακοπεί η τηλεφωνική γραμμή. Είναι προφανές ότι το ευαίσθητο κομμάτι της επικοινωνίας γίνετε πιο ευάλωτο από ποτέ.
Επίσης, βάσει της εμπειρίας μας είμαστε σε θέση να κατανοούμε πως πλέον οι διαρρήκτες έχουν εξελίξει τον τρόπο δράσης τους και τον έχουν προσαρμόσει στα δεδομένα που δημιουργεί η τεχνολογία. Όντας προετοιμασμένοι να αντιμετωπίσουν συστήματα συναγερμού, στην προσπάθεια τους να εισβάλουν σε έναν χώρο, αναζητούν τρόπους να τα παρακάμψουν. Ένας από τους συνηθέστερους είναι να κόβουν την γραμμή του σταθερού τηλεφώνου. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα την απώλεια επικοινωνίας του συστήματος με τον Κεντρικό Σταθμό. Συνεπώς το σύστημα αποκομμένο δεν «ενημερώνει» το κέντρο λήψης σημάτων για οτιδήποτε του συμβεί (Διακοπή ρεύματος, παραβίαση χώρου, βανδαλισμός σειρήνας, κ.τ.λ.).

Επικοινωνήστε μαζί μας και κλείστε ραντεβού για μελέτη του χώρου σας και αξιολόγηση των αναγκών σας.

Please let us know your name.
Invalid Input
Invalid Input
Please let us know your email address.
Please let us know your message.
Invalid Input
Invalid Input

Τοποθέτηση GPRS Module

Προκειμένου να προλάβουμε αλλά και να αντιμετωπίσουμε τα παραπάνω ενδεχόμενα, προτείνουμε την εγκατάσταση ενός GPRS Communication Module, το οποίο χρησιμοποιεί ένα δίκτυο κινητής τηλεφωνίας και λειτουργεί ως κύριος τρόπος επικοινωνίας του συστήματος με το κέντρο λήψης σημάτων.

Τοποθέτηση GPRS Module

Ασφάλεια για κάθε ενδεχόμενο

Ασφάλεια για κάθε ενδεχόμενο

Ως GPRS χρησιμεύει σαν κύριο κανάλι επικοινωνίας με τον κεντρικό σταθμό λήψεως σημάτων συναγερμού εξασφαλίζοντας ταχύτερη αποστολή δεδομένων σε σχέση με το GSM.

Παρέχει δυνατότητα POOLING (αποστολή σημάτων test ανά από 3min – αναλόγως σύμβασης) και συνεχή παρακολούθηση σταθερής τηλεφωνικής γραμμής. Στην περίπτωση διακοπής της σταθερής τηλεφωνικής γραμμής (π.χ. ΟΤΕ), ενημερώνεται ο κεντρικός σταθμός λήψεως σημάτων συναγερμού για την απώλεια της σταθερής τηλεφωνικής γραμμής.

Υπηρεσίες σύνδεσης M2M

Στη BML Security, σας παρέχουμε σε προνομιακή τιμή, κάρτες GLOBAL SIM δεδομένων (Data) για την λειτουργία των GPRS Communication Module και την ασύρματη και αδιάλειπτη επικοινωνία με το Κέντρο Λήψης Σημάτων.

Η Global Sim είναι μια κάρτα που έχει την μοναδική δυνατότητα να χρησιμοποιεί και τους τρεις παρόχους κινητής τηλεφωνίας (VODAFONE, CQSMOTE, WIND). Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι η επικοινωνία του συστήματος με το κέντρο λήψης σημάτων δεν «KOBETAI» ποτέ. Δεν είναι τυχαίο ότι η παραπάνω τεχνολογία χρησιμοποιείται ευρέως στον τραπεζικό κλάδο όπου οι ανάγκες ασφάλειας είναι στο μέγιστο βαθμό.

Υπηρεσίες σύνδεσης M2M

Υπηρεσία High Control Security

Υπηρεσία High Control Security

Συνεχόμενη επικοινωνία του συναγερμού με το κέντρο λήψεων σημάτων για την προστασία του χώρου σε περίπτωση που κάποιος διαρρήκτης κάνει Jamming και κόψει και το σταθερό τηλέφωνο και το δίκτυο κινητής τηλεφωνίας.

Παρακολούθηση της επικοινωνίας του συναγερμού με το κέντρο κάθε 3 λεπτά* (μέσω GPRS-INTERNET) και τηλεφωνική ενημέρωση του πελάτη στα τηλέφωνα ανάγκης για διακοπή επικοινωνίας.
Σε διακοπή της σταθερής τηλεφωνικής γραμμής-διακοπή η χάσιμο του σήματος GSM/GPRS η INTERNET και τηλεφωνική ενημέρωση του πελάτη στα τηλέφωνα ανάγκης για διακοπή επικοινωνίας.
Ενεργοποίηση λειτουργίας GSM SERVICE FAILULE όπου στην περίπτωση που θα χαθεί το σήμα GSM/GPRS θα ενεργοποιηθεί ο συναγερμός στην περίπτωση που είναι οπλισμένος.
Ενεργοποίηση λειτουργίας TLF (Telephoning Line Failure) όπου στην περίπτωση που θα χαθεί το τηλεφωνικό σήμα θα ενεργοποιηθεί ο συναγερμός στην περίπτωση που είναι οπλισμένος.
*Αναλόγως τη σύμβαση του πελάτη με το Κέντρο Λήψης Σημάτων

Συμπληρωματικά μέτρα

Αναβαθμίστε το σύστημα ασφαλείας σας με προσθήκη εξωτερικής περιμετρικής κάλυψης.

Τοποθετήστε επιπλέον εξωτερική σειρήνα.

Ενημερώστε μας σε κάθε αλλαγή στο δίκτυο σταθερής τηλεφωνίας σας.

Έχετε στην κατοχή σας πάντα ένα ασύρματο μπουτόν πανικού.

Φροντίστε να θυμάστε τον κωδικό απειλής.

 Συμπληρωματικά μέτρα