Ο χάρτης των διαρρήξεων. Ποιες είναι οι περιοχές με το μεγαλύτερο κίνδυνο

Ελαφρώς αυξητική τάση καταγράφεται σε κλοπές και διαρρήξεις σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία το πρώτο εξάμηνο του 2019 σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2018.

Να σημειώσουμε ότι με τα τελικά στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Ελληνική Αστυνομία μέσω του Police on Line , το 2018 σημειώθηκαν 12.888 διαρρήξεις οικιών και 4.121 διαρρήξεις καταστημάτων. Επίσης καταγράφηκαν 12.588 περιστατικά διαρρήξεων αυτοκινήτων. Τα παραπάνω περιστατικά παρουσίασαν αύξηση της τάξης του 10% σε σχέση με τα περιστατικά στο 2017

Περιοχές με μεγαλύτερη εγκληματικότητα

Η περιοχή με τη μεγαλύτερη εγκληματικότητα στην Αττική με βάση την αντιστοιχία πληθυσμού είναι τα Εξάρχεια, ενώ η μικρότερη παρατηρείται στη Δάφνη και στην Καισαριανή. Επιπλέον, συνολικά σε περιοχές όπως το Χαλάνδρι, το Μαρούσι, η Κηφισιά και άλλες της Βορειοανατολικής Αττικής σημειώνονται υπερδιπλάσιες κλοπές και διαρρήξεις από ό,τι στη Γλυφάδα, στον Αλιμο, στη Βούλα και άλλες στα νότια προάστια της Αθήνας. Από την περιφέρεια, πέρα από την Αττική και τη Θεσσαλονίκη, οι περισσότερες κλοπές και ληστείες σημειώνονται στην Αχαΐα, στην Κορινθία και στη Λάρισα. Από την άλλη πλευρά, υπάρχουν περιοχές όπως η Ευρυτανία, τα Γρεβενά, η Θεσπρωτία, η Αρτα, η Πρέβεζα, η Καστοριά και ορισμένες άλλες όπου υπάρχει μηδαμινή εγκληματικότητα.

Map

Οσον αφορά, λοιπόν, την πρωτεύουσα οι περισσότερες κλοπές και οι διαρρήξεις καταγράφονται στην Ακρόπολη, στα Πετράλωνα και στο Σύνταγμα, τα οποία όμως αφορούν κρούσματα κλοπών στους σταθμούς των μετρό και του ΗΣΑΠ αλλά και στο κέντρο της Αθήνας όπου όμως κινούνται καθημερινώς εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες ενώ από αυτά καλύπτουν «τουριστικές ζώνες» της πρωτεύουσας.

Επιπλέον, θεωρείται ότι ο αριθμός των επίσημων καταγεγραμμένων κλοπών είναι κατά πολύ μικρότερος του κανονικού. Και αυτό γιατί χιλιάδες περιπτώσεις κλοπών πορτοφολιών, τσαντών και κινητών, κυρίως στον χώρο του μετρό, στα τρόλεϊ κ.λπ., δηλώνονται με προτροπές των αστυνομικών ως «απώλειες» αντικειμένων για να μην έχουν γραφειοκρατικές εμπλοκές και να πάρουν γρήγορα πιστοποιητικά για να αναπληρώσουν χαμένες ταυτότητες, διαβατήρια κ.λπ.

Ωστόσο στην ανάλυση της εγκληματικότητας στην πρωτεύουσα εντυπωσιάζει η περίπτωση του «άβατου των Εξαρχείων» με τους 35.000 κατοίκους όπου λόγω της απουσίας της Αστυνομίας καταγράφονται κάθε μήνα περισσότερες από 100 κλοπές και διαρρήξεις.

Επιπλέον, οι περισσότερες κλοπές οχημάτων εμφανίζονται, τουλάχιστον με τα τωρινά στοιχεία, σε Καλλιθέα, Κυψέλη, Πετράλωνα και στα Πατήσια, και οι περισσότερες ληστείες γύρω από την Ακρόπολη όπου τις τελευταίες ημέρες εκπονήθηκε ειδικό σχέδιο σύλληψης πολυμελών ομάδων αλλοδαπών που αιφνιδιάζουν, χτυπούν και ληστεύουν ανυποψίαστους περιπατητές στην οδό Διονυσίου Αρεοπαγίτου, στο Θησείο, στου Φιλοπάππου και αλλού.

Τα συστήματα συναγερμού ως αποτρεπτικό όπλο

bmlsecurity synagermoi spition

Τα συστήματα ασφαλείας είναι γνωστό ότι είναι το πιο αποτελεσματικά αποτρεπτικό όπλο απέναντι στον κίνδυνο μίας διάρρηξης ή μίας ληστείας. Η εξέλιξη της τεχνολογίας στα συστήματα συναγερμού , έχει επιφέρει σημαντικές αλλαγές παρέχοντας μέγιστη προστασία της σωματικής μας ακεραιότητας καθώς επίσης και κάθε οικιακού η επαγγελματικού χώρου.


Τα σύγχρονα συστήματα συναγερμού παρέχουν τη δυνατότητα όπλισης του συναγερμού ακόμα και όταν είμαστε ή κοιμόμαστε το βράδυ στο σπίτι. Επιπλέον με τη χρήση του κωδικού υπό απειλή ή με το πάτημα ενός μπουτόν πανικού, μπορούν να στείλουν άμεσα σήμα κινδύνου στον 24ωρο Κεντρικό σταθμό και να ειδοποιηθούν άμεσα οι κρατικές αρχές , τη στιγμή που βρισκόμαστε σε άμεσο κίνδυνο.

Με την προσθήκη εξωτερικών αισθητηρίων εξασφαλίζουμε την περιμετρική προστασία ενός χώρου κι ένα ακόμα επίπεδο ασφάλειας , αφού προστατεύουν το χώρο μας εξωτερικά και αποτρέπουν τους διαρρήκτες πριν εισβάλουν στο σπίτι ή στο κατάστημά μας πραγματοποιώντας και υλικές ζημιές σε πόρτες και παράθυρα στην προσπάθεια τους αυτή.

Τέλος με την τοποθέτηση GPRS Module εξασφαλίζουν την αδιάλειπτη επικοινωνία και παρακολούθηση του συστήματος από το 24ωρο Κέντρο Λήψης Σημάτων, καθώς σε πολλά κρούσματα διαρρήξεων έχει παρατηρηθεί το φαινόμενο οι επίδοξοι διαρρήκτες να κόβουν τη γραμμή του τηλεφώνου με αποτέλεσμα να μην μπορεί να επικοινωνήσει ο συναγερμός με τον Κεντρικό σταθμό και να μην ειδοποιούνται οι κρατικές αρχές.