Ασφάλεια από κλοπές και ληστείες κατά τη διάρκεια των διακοπών

Οι αυξημένοι κίνδυνοι για κλοπών δεν παραμονεύουν μόνο για την οικία μας την καλοκαιρινή περίοδο, είτε αποφασίσουμε να φύγουμε για τις διακοπές μας, είτε να μείνουμε πίσω, αλλά ελλοχεύουν και κατά τη διάρκεια των διακοπών μας

Το δεύτερο μέρος της αρθρογραφίας μας «Διακοπές με ασφάλεια» έχει ως στόχο να σας παρέχει ορισμένες χρήσιμες συμβουλές για την προστασία σας από κοπές και ληστείες κατά τη διάρκεια που βρίσκεστε σε διακοπές.

Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού σας

· Μην αφήνετε ποτέ εκτεθειμένα τσάντα, πορτοφόλι, χρήματα, πιστωτικές κάρτες, γυαλιά ηλίου, κλειδιά μηχανής ή αυτοκινήτου, όπου κι αν βρίσκεστε.
· Μην αφήνετε ποτέ ασυνόδευτες τις αποσκευές σας, παρά μόνον όταν μπορείτε να τις ασφαλίσετε σε κάποιο χώρο υποδοχής.
· Μην αφήνετε ποτέ τα κλειδιά της μηχανής ή του αυτοκινήτου σας επάνω σε αυτά, ακόμη και εάν πρόκειται να λείψετε για ελάχιστο χρόνο.
· Να φροντίζετε πάντοτε να παρκάρετε σε οδούς, εάν είναι δυνατόν καλά φωτιζόμενες τις νυκτερινές ώρες και ποτέ σε ερημικά μέρη. Σε κάθε περίπτωση, μην ξεχνάτε να ενεργοποιείτε το σύστημα συναγερμού, εφόσον διαθέτετε.

Κατά τη διάρκεια της διαμονής σας

· Να ασφαλίζετε κατά την έξοδό σας, το δωμάτιο του ξενοδοχείου ή το ενοικιαζόμενο δωμάτιο ή το διαμέρισμα όπου διαμένετε, ακόμη και εάν λείψετε για ελάχιστο χρόνο.
· Να εξασφαλίζετε την τοποθέτηση σε ασφαλές μέρος, στο χώρο της διαμονής σας, των χρημάτων ή των αντικειμένων αξίας που δεν θα χρειαστείτε στην έξοδό σας.

Τις ώρες στην παραλία….

· Στην παραλία, μην αφήνετε ποτέ ανεπιτήρητα τα προσωπικά σας αντικείμενα (πορτοφόλι, γυαλιά ηλίου, κινητό, φωτογραφική μηχανή, κλειδιά, ενδύματα).
· Μην αφήνετε ποτέ εκτεθειμένα κανενός είδους αντικείμενά (χρήματα, πορτοφόλι, κινητά τηλέφωνα, γυαλιά ηλίου, τσάντες, φακέλους και τιμαλφή) εντός του Ι.Χ. Επιβατηγού σας με τρόπο ώστε να είναι ορατά εξωτερικά του οχήματος. Να κλειδώνετε πάντα τις πόρτες, να κλείνετε τα παράθυρα και να ενεργοποιείτε το συναγερμό όταν σταθμεύετε το αυτοκίνητο.