Προηγμένα συστήματα ασφαλείας στην ενιαία δομή Κοινωνικό Παντοπωλείο, Συσσίτιο και Φαρμακείο του Δήμου Αιγάλεω

Ένα ακόμη μεγάλο δημόσιο έργο ολοκληρώθηκε από την BML Security τις τελευταίες ημέρες με απόλυτη επιτυχία. Μετά την κάλυψη των χώρων Καθαριότητας και Ανακύκλωσης καθώς και του Δημαρχείου με συστήματα ασφαλείας, ο Δήμος Αιγάλεω , προχώρησε στην κάλυψη της νέας συστεγασμένης ενιαίας δομής του Κοινωνικού Παντοπωλείου, Συσσιτίου και Φαρμακείου σε έναν ενιαίο χώρο του γηπέδου Στ. Μαυροθαλασσίτης στην λεωφόρο Θηβών και φυσικά «ανάδοχος εταιρεία» συστημάτων ασφαλείας αυτού του μεγάλου έργου για ακόμη μία φορά επιλέχθηκε η BML Security.

Λίγα λόγια για τις δομές φιλοξενίας του Δήμου Αιγάλεω

Ο Δήμος Αιγάλεω τα τελευταία χρόνια αποτελεί πρότυπο στην κοινωνική και πολιτισμική ζωή του τόπου μας και μέσα από τις δομές του Κοινωνικού Παντοπωλείου, Συσσιτίου και Φαρμακείου παρέχει ένα τεράστιο κοινωφελές έργο. Το κοινωνικό φαρμακείο παρέχει σε σταθερή και τακτική βάση δωρεάν φάρμακα και υγειονομικό υλικό, το κοινωνικό παντοπωλείο φρέσκα τρόφιμα, κατεψυγμένα προϊόντα, είδη ένδυσης υπόδησης και ατομικής υγιεινής στους ωφελούμενους ενώ παράλληλα διενεργείται η παροχή συσσιτίων σε τακτική βάση μέσω των δημοτικών δομών.

bml aigaleo 0057

Η ασφάλεια του νέου χώρου

Κύριο μέλημα όμως του Δήμου Αιγάλεω τα τελευταία χρόνια αποτελεί και η ενίσχυση της ασφάλειας των χώρων και των κτιριακών εγκαταστάσεων του Δήμου. Έτσι μετά την κάλυψη των χώρων Καθαριότητας και Ανακύκλωσης καθώς και του Δημαρχείου, η συστέγαση των ανωτέρω δομών στις νέες κτιριακές εγκαταστάσεις αποτέλεσε επιτακτική ανάγκη και προτεραιότητα.

Μετά τη διενέργεια του καθιερωμένου διαγωνισμού δημοσίων έργων, η εταιρεία μας , αναδείχθηκε ως η νικήτρια του διαγωνισμού αφού πληρούσε όλες τις απαραίτητες προυποθέσεις που απαιτούνται (νόμιμη άδεια λειτουργίας, τεχνογνωσία και εμπειρία, πιστοποιήσεις ISO, συμμετοχή σε δημόσια έργα) και φυσικά την καλύτερη οικονομική προσφορά.

Με την ανάληψη της υποχρέωσης και την υπογραφής της σχετικής σύμβασης, η BML Security ανέλαβε την εγκατάσταση προηγμένων συστημάτων συναγερμού, πυρανίχνευσης και παρακολούθησης για την κάλυψη των χώρων της ενιαίας δομής φιλοξενίας , τηρώντας αυστηρά το χρονοδιάγραμμα και της απαιτήσεις της τεχνικής μελέτης.

Για την κάλυψη του νέου χώρου από περιπτώσεις κλοπής και διάρρηξης τοποθετήθηκε ένα τελευταίας τεχνολογίας αντικλεπτικό σύστημα συναγερμού πιστοποιημένο βάση Ευρωπαϊκών προδιαγραφών ασφαλείας , αποτελούμενο από νέους ανιχνευτές κίνησης με τεχνολογίες antimasking , RDV και AND, ιδανικούς για επαγγελματικούς χώρους με αυξημένες απαιτήσεις ασφάλειας.

Για την προστασία του χώρου από περιπτώσεις πυρκαγιάς , επιλέχθηκε ένα προηγμένο σύστημα πυρανίχνευσης , με τους νέους φωτοηλεκτρικούς ανιχνευτές καπνού και φωτιάς και τη λειτουργία Intellizone η οποία παρέχει μέγιστη προστασία και μηδενίζει τις περιπτώσεις ψευδών συναγερμών.

Επίσης, για την επίβλεψη των δομών επιλέχθηκε η νέα επαγγελματική σειρά συστημάτων CCTV, αποτελούμενη από καταγραφικά και κάμερες τεχνολογίας 4Κ με λειτουργία AcuSense , η οποία χρησιμοποιεί τα Video Analytics και ειδικούς αλγόριθμους τεχνητής νοημοσύνης με αποτέλεσμα να ξεχωρίζει ένα άνθρωπο που κινείται σε ένα χώρο για την αποφυγή ψευδών συναγερμών.

Τέλος, με τις παρεχόμενες υπηρεσίες της BML Security που ενεργοποιήθηκαν στα παραπάνω συστήματα εξασφαλίστηκε η παρακολούθηση και διαχείριση των σημάτων συναγερμού και πυρανίχνευσης για την άμεση ενημέρωση των κρατικών αρχών και των ιδιοκτητών , καθώς και την επίβλεψη των χώρων όλο το 24ωρο .