Ασύρματη επικοινωνία του συστήματος συναγερμού με το κέντρο λήψης σημάτων μέσω GPRS

Η επικοινωνία του συστήματος ασφαλείας με το κέντρο λήψης σημάτων βασίζεται σχεδόν αποκλειστικά στα επίγεια τηλεφωνικά δίκτυα και δυστυχώς αποτελεί τον πιο αδύναμο κρίκο στην αλυσίδα της ασφάλειας. Οι αλλαγές στο τοπίο των σταθερών επίγειων τηλεφωνικών γραμμών, η παράλληλη χρησιμοποίηση του internet μέσα από τις επίγειες γραμμές και η εξέλιξη των διαρρηκτών στον τρόπο δράσης τους, δημιούργησαν μια επιτακτική ανάγκη για αδιάλειπτη επικοινωνία των συστημάτων με το Κέντρο Λήψης Σημάτων.

Πρόσφατα οι πάροχοι των σταθερών επίγειων τηλεφωνικών γραμμών ( ΟΤΕ, WIND, VODAFONE) ξεκίνησαν την αλλαγή των γραμμών τους σε τεχνολογία ευρυζωνική (VOIP). Αυτό απλά σημαίνει ότι η επικοινωνία μέσω της σταθερής τηλεφωνικής γραμμής, την οποία χρησιμοποιεί το σύστημα ασφαλείας για να στείλει τα σήματα στον κεντρικό σταθμό, εξαρτάται πλήρως από την συσκευή router. Σε περίπτωση διακοπής ρεύματος ή βλάβης της συσκευής, θα διακοπεί η τηλεφωνική γραμμή. Είναι προφανές ότι το ευαίσθητο κομμάτι της επικοινωνίας γίνετε πιο ευάλωτο από ποτέ.

Επίσης, θα πρέπει να αναλογιστούμε πως πλέον και οι διαρρήκτες έχουν εξελίξει τον τρόπο δράσης τους και τον έχουν προσαρμόσει στα δεδομένα που δημιουργεί η τεχνολογία. Όντας προετοιμασμένοι να αντιμετωπίσουν συστήματα συναγερμού, στην προσπάθεια τους να εισβάλουν σε έναν χώρο, αναζητούν τρόπους να τα παρακάμψουν. Ένας από τους συνηθέστερους είναι να κόβουν την γραμμή του σταθερού τηλεφώνου. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα την απώλεια επικοινωνίας του συστήματος με τον Κεντρικό Σταθμό. Συνεπώς το σύστημα αποκομμένο δεν «ενημερώνει» το κέντρο λήψης σημάτων για οτιδήποτε του συμβεί (Διακοπή ρεύματος, παραβίαση χώρου, βανδαλισμός σειρήνας, κ.τ.λ.).

Για την αντιμετώπιση των παραπάνω προβλημάτων και την ασφάλεια στο χώρο σας , είναι πλέον αναγκαία η τοποθέτηση GPRS Communication Module για την ασύρματη σύνδεση και επικοινωνία του συστήματος συναγερμού σας με τον Κεντρικό Σταθμό Λήψης και Διαχείρισης Σημάτων.

Τα GPRS Communication Module χρησιμοποιούν δίκτυο κινητής τηλεφωνίας με αποστολή δεδομένων (data) και λειτουργούν ως κύριο κανάλι επικοινωνίας του συστήματος συναγερμού με το Κέντρο Λήψης Σημάτων. Επίσης , εξασφαλίζουν ταχύτερη αποστολή δεδομένων (σημάτων) σε σχέση με προηγούμενες τεχνολογίες (π.χ. GSM) και παρέχουν δυνατότητα συνεχής παρακολούθησης της σταθερής τηλεφωνικής γραμμής, ενημερώνοντας άμεσα σε περίπτωση κακόβουλης ενέργειας (π.χ. κόψιμο τηλεφωνικής γραμμής).

Τέλος, η τοποθέτηση GPRS Module ενισχύει το επίπεδο ασφάλειας ενός χώρου εξασφαλίζοντας την σίγουρη επικοινωνία του συστήματος με το Κέντρο Λήψης Σημάτων

Tips για μεγαλύτερη ασφάλεια.

icon checkbox large blue Επιλέξτε να τοποθετήσετε στο σύστημα σας μόνο γνήσια module (συσκευές) GPRS

Τα universal module GPRS (συμβατές συσκευές άλλων εταιρειών) που κυκλοφορούν στο εμπόριο δεν εγγυόνται την αδιάλειπτη λειτουργία , με αποτέλεσμα να μην είναι σίγουρη η επικοινωνία τους με το Κέντρο Λήψης σε περίπτωση συμβάντος. Επίσης είναι πιο ευάλωτα σε κακόβουλες ενέργειες με αποτέλεσμα να παρακάμπτονται πιο εύκολα. Η BML Security επιλέγει και τοποθετεί μόνο γνήσια GPRS Module στα συστήματα συναγερμού που εγκαθιστά τα οποία παρέχουν εγγυημένη λειτουργία και απόδοση, είναι πιστοποιημένα με βαθμό ασφάλειας GRADE 3 και είναι συμβατά με όλα τα δίκτυα επικοινωνίας σε ταχύτητες που φτάνουν τα 4G.

icon checkbox large blue Επιλέξτε τελευταίας τεχνολογίας module για μεγαλύτερη διαχρονικότητα

Είναι γνωστό πως η εξέλιξη στο τομέα της κινητής τηλεφωνίας και των γρήγορων δικτύων συνέχεια εξελίσσετε , με αποτέλεσμα το 4G σε ταχύτητα να είναι πλέον στη ζωή μας και σε λίγο καιρό τα προηγούμενα δίκτυα 3G και 2G να αποτελούν παρελθόν. Επιλέγοντας ένα τελευταίας τεχνολογίας module 4G από τώρα δεν θα χρειαστεί άμεσα να πραγματοποιήσετε κάποια άλλη αλλαγή ή αναβάθμιση στο σύστημα σας από την κατάργηση των προηγούμενης τεχνολογίας δικτύων. Επιπλέον τα νέας τεχνολογίας module 4G που τοποθετεί η εταιρεία μας παρέχουν τη δυνατότητα απομακρυσμένης διαχείρισης του συστήματος σας (όπλιση/αφόπλιση) μέσω των κινητών συσκευών Smartphone ή i-Phone.

icon checkbox large blue Κλειδώστε την ασφάλεια σας επιλέγοντας την υπηρεσία High Control Security της BML

Ακόμα και στην περίπτωση των πολύ εξελιγμένων διαρρηκτών που έχουν την δυνατότητα να επέμβουν και να παρακάμψουν το δίκτυο της κινητής τηλεφωνίας, η BML Security έχει τη λύση διαθέτοντας και παρέχοντας την υπηρεσία High Control Security. Η υπηρεσία High Control Security παρέχει συνεχόμενη επικοινωνία του συστήματος συναγερμού σας με το Κέντρο Λήψης Σημάτων μέσω του GPRS Module κάθε 3’ λεπτά*. Έτσι το σύστημα σας ενημερώνει συνέχεια τον Κεντρικό Σταθμό προλαμβάνοντας κακόβουλες ενέργειες και παρέχοντας μέγιστη ασφάλεια στο χώρο.

*αναλόγως του πακέτου συμβολαίου που θα επιλέξετε