Προηγμένα συστήματα ασφαλείας σε βίλα

Την ασφάλεια του χώρου τους εμπιστεύτηκαν οι ιδιοκτήτες μιας πολυτελής κατοικίας σε νησί στην εταιρεία μας τη BML Security, η οποία ολοκλήρωσε άλλο ένα έργο υψηλών απαιτήσεων ασφάλειας. Προστασία του χώρου εσωτερικά αλλά και εξωτερικά από κλοπή, καταγραφή και παρακολούθηση 24 ώρες το 24ωρο, δυνατότητα ελέγχου των συστημάτων απομακρυσμένα, ήταν ορισμένες από τις ανάγκες που η εταιρεία μας έπρεπε να καλύψει και όλα αυτά διατηρώντας την υψηλή αισθητική του χώρου.

Μετά από την μελέτη των μηχανολόγων - μηχανικών της εταιρείας μας την οποία πραγματοποίησαν μετά την μετάβαση τους στο πανέμορφο νησί , σχεδιάστηκε και εγκαταστάθηκε στο χώρο ένα ολοκληρωμένο σύστημα συναγερμού του κατασκευαστικού οίκου της PARADOX με επιπλέον εξωτερική περιμετρική προστασία, πιστοποιημένα βάσει Ευρωπαϊκών προδιαγραφών ασφαλείας GRADE 2 & 3, αποτελούμενο από ασύρματους εσωτερικούς και εξωτερικούς ανιχνευτές κίνησης προηγμένης ψηφιακής τεχνολογίας με λειτουργία Antimasking και τη νέα τεχνολογία SeeΤrueTM για προστασία από ψευτοσυναγερμούς.

Για τον τοπικό χειρισμό του συστήματος εγκαταστάθηκαν πληκτρολόγια Touch Screen, νέας σχεδίασης, με απεικόνιση ζωνών και ελληνικό menu, καθώς επίσης και αντιβανδαλιστικές εξωτερικές και εσωτερικές σειρήνες για ειδοποίηση σε περίπτωση συμβάντος.

Για την απομακρυσμένη διαχείριση τοποθετήθηκαν modules επικοινωνίας μέσω TCP/IP και internet και μέσω της υπηρεσίας i-Control της BML Security ο έλεγχος του συστήματος πραγματοποιείται με απόλυτη ασφάλεια μέσω των Smartphone και των tablet.

Η συνεχής παρακολούθηση του χώρου εσωτερικά και εξωτερικά μέσω κλειστού κυκλώματος τηλεόρασης (CCTV) καλύφθηκε από μία επαγγελματική λύση συστήματος καταγραφής, παρακολούθησης και απομακρυσμένης διαχείρισης εικόνας και ήχου, της εταιρείας μας, αποτελούμενη από ψηφιακά - δικτυακά καταγραφικά DVR’S και κάμερες ασφαλείας τεχνολογίας FullHD 2,0 MP εσωτερικού και εξωτερικού χώρου. Για τα σημεία όπου η απαίτηση για υψηλή ευκρίνεια ακόμα και σε μακρινή περιοχή ήταν απαραίτητη, τοποθετήθηκαν κάμερες τεχνολογίας μεγάλης εμβέλειας ακόμα και σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού. Επίσης, για την αδιάλειπτη λειτουργία των συστημάτων ακόμα και σε πολύωρη διακοπή ρεύματος εγκαταστάθηκαν ειδικά τροφοδοτικά τύπου UPS που η παροχή ενέργειας ξεπερνά τις 24 ώρες.

Τέλος για την συνεχή παρακολούθηση των συστημάτων από τους τελικούς χρήστες εγκαταστάθηκε στα Smart phone/tablet και PC application παρακολούθησης και ελέγχου.

Η ανάγκη για έλεγχο, διαχείριση και παρακολούθηση των συστημάτων αυτών σε 24ωρη βάση καλύφθηκε με την σύνδεσή τους στον Κεντρικό Σταθμό Λήψης Σημάτων της BML Security για την καταγραφή των συμβάντων και την άμεση ενημέρωση των υπευθύνων.