Σύστημα πυρανίχνευσης σε ξενοδοχειακή μονάδα

Η εταιρία μας, πρώτη στο χώρο των συστημάτων ασφαλείας, ολοκλήρωσε με επιτυχία την εγκατάσταση ενός εξελιγμένου συστήματος πυρανίχνευσης σε συγκρότημα ενοικιαζόμενων δωματίων στην Τσαγκαράδα Πηλίου. Στο επώνυμο συγκρότημα, μετά από τεχνική μελέτη των πιστοποιημενων μηχανολόγων-μηχανικών της εταιρείας μας, εγκαταστάθηκε σύστημα πυρανίχνευσης Fighter MP τελευταίας τεχνολογίας, αποτελούμενο από ψηφιακούς φωτοηλεκτρικούς ανιχνευτές καπνού και θερμοδιαφορικούς ανιχνευτές άμεσης ενεργοποίησης, οι οποίοι τοποθετήθηκαν σε όλα τα δωμάτια και στους κοινόχρηστους χώρους της ξενοδοχειακής μονάδας.

Καθώς οι απαιτήσεις για ασφάλεια του χώρου ήταν αυξημένες λόγω και της παραδοσιακής κατασκευής του κτηρίου, το σύστημα πυρανίχνευσης που τοποθετήθηκε σχεδιάστηκε με γνώμονα την υψηλή προστασία από υλικά υψηλής αισθητικής του κατασκευαστικού οίκου PARADOX.

Τα κέντρα πυρανίχνευσης Fighter MP είναι σχεδιασμένα και κατασκευασμένα ώστε να πληρούν απόλυτα τις απαιτήσεις της οδηγίας BS5839 Part 4 του1988. Είναι επίσης πιστοποιημένα κατά CE με πλήρη συμβατότητα στην οδηγία ΕΝ54 Part 2 και 4 του 1998.

Ο έλεγχος και προγραμματισμός λειτουργιών του γίνεται σε τρία διαφορετικά επίπεδα πρόσβασης, σύμφωνα πάντα με την οδηγία BS5839 Part 4 του 1988, μέσω του πληκτρολογίου σιλικόνης (silicon Rubber) στην πρόσοψη του κέντρου σε επίπεδα πρόσβασης 1 και 2 και μικροδιακοπτών από το εσωτερικό του κέντρου σε επίπεδο πρόσβασης 3. Είναι εξοπλισμένα με λειτουργία intellizone η οποία παρέχει τη δυνατότητα στα κέντρα πυρανίχνευσης Fighter MP να μηδενίζουν τις περιπτώσεις ψεύτικων συναγερμών. Η όλη λειτουργία βασίζεται στην απλή ιδέα επιβεβαίωσης εντολής συναγερμού από άλλον/ους ανιχνευτές της ιδίας ή άλλης ζώνης.

Στο συγκεκριμένο σύστημα πυρανίχνευσης τοποθετήθηκαν ειδικά μπουτόν αναγγελίας πυρκαγιάς, καθώς επίσης και σειρήνες αναγγελίας νέου τύπου στους κοινόχρηστους χώρους για την άμεση ενημέρωση και προστασία σε περίπτωση συμβάντος.

Ο διαχειριστής του συστήματος έχει τη δυνατότητα να επιβλέπει την κατάσταση του συστήματος μέσα από ένα εξελιγμένο πληκτρολόγιο Fighter KSDA οθόνης LCD καθώς επίσης με το εγκατεστημένο Software Smart View στον H/Y του έχει τη δυνατότητα να παρακολουθεί σε πραγματικό χρόνο την λειτουργία του συστήματος, καθώς επίσης και να διαχειρίζεται εύκολα την παραμετροποίηση του έχοντας τον απόλυτο έλεγχο των ζωνών του συστήματος.

Το παραπάνω σύστημα πυρανίχνευσης συνδέθηκε με το υπερσύγχρονο Κέντρο Λήψεων Σημάτων που παρέχει η BML Security ώστε να παρακολουθείται σε 24ωρη βάση και να ενημερώνονται άμεσα οι αρχές αλλά και ο διαχειριστής του συστήματος σε οποιοδήποτε συμβάν.

BML Security...πάντα πρώτη στα μεγάλα έργα και στις αυξημένες απαιτήσεις