Συστήματα Ασφαλείας ,  Καταγραφής & Πυρανίχνευσης στις εγκαταστάσεις της Euroxx

Την προστασία των κτιριακών εγκαταστάσεων από περιπτώσεις διάρρηξης και πυρκαγιάς καθώς και της 24ωρης επίβλεψης των χώρων, μιας από τις μεγαλύτερες χρηματιστηριακές εταιρίες στην Ελλάδα , της Euroxx , ολοκλήρωσε ως έργο η BML Security πριν λίγες ημέρες

Οι ιδιαιτερότητες του χώρου λόγω πολλών τετραγωνικών, οι απαιτήσεις για συνεχή παρακολούθηση, πλήρη διαχείριση των συστημάτων και υψηλή ασφάλεια του κτιρίου ήταν ορισμένες από τις δυσκολίες που καλέστηκε να αντιμετωπίσει η εταιρεία μας.

Με τις παραπάνω δυσκολίες που υπήρχαν το έργο φάνταζε αρκετά δύσκολο, όμως οι εξειδικευμένοι μηχανολόγοι-μηχανικοί στα συστήματα ασφαλείας της εταιρείας μας, έδωσαν λύση σε όλα τα προβλήματα, καταγράφοντας αναλυτικά τις ανάγκες.

Για την ασφάλεια του χώρου σχεδιάστηκε και εγκαταστάθηκε ένα διευθυνσιοδοτούμενο σύστημα συναγερμού Ευρωπαικών προδιαγραφών ασφαλείας, πιστοποιημένο με GRADE 3, αποτελούμενο από ειδικούς ανιχνευτές κίνησης τριπλής τεχνολογίας με προστασία antimasking, καθώς επίσης και ειδικούς ανιχνευτές θραύσης κρυστάλλων και ανιχνευτές υγρασίας και πλημμύρας. Aντιβανδαλιστικές εξωτερικές και εσωτερικές σειρήνες τοποθετήθηκαν σε σημεία του κτηρίου ενώ για τον τοπικό χειρισμό του συστήματος επιλέχθηκαν εύχρηστα πληκτρολόγια LCD μοντέρνας σχεδίασης.

Για την πυρασφάλεια του κτηρίου εγκαταστάθηκε ένα εξελιγμένο σύστημα πυρανίχνευσης του κατασκευαστικού οίκου της PARADOX Hellas, αποτελούμενο από φωτοηλεκτρικούς και θερμοδιαφορικούς ανιχνευτές καπνού & φωτιάς. Σειρήνες αναγγελίας πυρκαγιάς τοποθετήθηκαν εξωτερικά και εσωτερικά του κτηρίου, καθώς επίσης και υαλόθραυστα μπουτόν για την αναγγελία πυρκαγιάς σε περίπτωση συμβάντος.

Για τον τοπικό χειρισμό του συστήματος πυρανίχνευσης επιλέχθηκαν LCD πληκτρολόγια με εύχρηστο Ελληνικό μενού για τον χειρισμό από τον τελικό χρήστη, ενώ για τον απομακρυσμένο έλεγχο και τη διαχείρισή του εγκαταστάθηκαν module επικοινωνίας μέσω TCP/IP καθώς επίσης και το ειδικό λογισμικό Smart View σε υπολογιστή του κτηρίου, από το οποίο ο υπεύθυνος του χώρου μπορεί να ελέγξει και να παραμετροποιήσει όλο το σύστημα πυρανίχνευσης.

Η συνεχής παρακολούθηση του χώρου μέσω κλειστού κυκλώματος τηλεόρασης (CCTV) καλύφθηκε από μία επαγγελματική υβριδική λύση συστήματος καταγραφής, παρακολούθησης και απομακρυσμένης διαχείρισης εικόνας και ήχου, της εταιρείας μας, αποτελούμενη από ψηφιακά - δικτυακά καταγραφικά NVR’S και συνδυασμό καμερών ασφαλείας τεχνολογίας IP και FullHD 3,0 και 4,0 MP εσωτερικού και εξωτερικού χώρου. Για τα σημεία όπου η απαίτηση για υψηλή ευκρίνεια ακόμα και σε μακρινή περιοχή ήταν απαραίτητη, τοποθετήθηκαν κάμερες τεχνολογίας Motor Zoom και PTZ μεγάλης εμβέλειας ακόμα και σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού. Επίσης, για την αδιάλειπτη λειτουργία των συστήματων ακόμα και σε πολύωρη διακοπή ρεύματος εγκαταστάθηκαν ειδικά τροφοδοτικά τύπου UPS που η παροχή ενέργειας ξεπερνά τις 24 ώρες.

Λόγω της επιτακτικής ανάγκης ελέγχου και διαχείρισης των συστημάτων σε 24ωρη βάση παρακολουθούνται από τον Κεντρικό Σταθμό Λήψης Σημάτων της BML Security για την καταγραφή των συμβάντων και την άμεση ενημέρωση των υπευθύνων.