Σύστημα παρακολούθησης σε χώρο του Δήμου Αιγάλεω

Ένα μεγάλο Δημόσιο Έργο ολοκλήρωσε η εταιρεία μας τις τελευταίες ημέρες. Πρόκειται για την κάλυψη του νέου χώρου Καθαριότητας και Ανακύκλωσης του Δήμου Αιγάλεω, στον οποίο εγκαταστάθηκε σύστημα καταγραφής, παρακολούθησης και απομακρυσμένης διαχείρισης εικόνας.

Ο νέος χώρος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης του Δήμου Αιγάλεω στην περιοχή του Ελαιώνα σε συνεργασία με το Δήμο Αθηναίων αποτελεί ένα μέρος της μεγάλης προσπάθειας που καταβάλει ο Δήμος Αιγάλεω τα τελευταία χρόνια για την πρόληψη, διαχωρισμός στην πηγή, ανάκτηση και επανάχρηση υλικών, ενεργειακή αξιοποίηση, υγειονομική απόθεση υπολειμμάτων. «Με άξονα αυτή την πολιτική έχουμε καταβάλει, σαν Δήμος Αιγάλεω, δύο χρόνια προσπάθειας και παρεμβάσεων στην καθαριότητα και την ανακύκλωση. Υλοποιούμε το πρόγραμμά μας για μια βιώσιμη πόλη, με το μικρότερο κόστος για τους πολίτες μας και τα στοιχεία το αποδεικνύουν. Το Αιγάλεω έχει καταστεί πρωτοπόρο σε όλους τους δείκτες ρευμάτων Ανακύκλωσης.» δηλώνει ο Δήμαρχος Αιγάλεω, Δημήτρης Μπίρμπας σε δικτυακή συνέντευξη στο dimosio.gr

Η BML Security ως πιστοποιημένη εταιρεία στο χώρο των συστημάτων ασφαλείας επιλέχθηκε ως ανάδοχος για την προμήθεια και την εγκατάσταση του συγκεκριμένου έργου μετά από ανοιχτό διαγωνισμό που διενέργησε ο Δήμος Αιγάλεω. Ένα έργο υψηλών απαιτήσεων λόγω της μεγάλης έκτασης του χώρου και της αδιάλειπτης παρακολούθησης 24 ώρες το 24ωρο.

Σε συνεργασία με την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου, η εταιρεία μας με τους εξειδικευμένους μηχανολόγους – μηχανικούς που διαθέτει, συνέβαλε εξ αρχής στην σύνταξη της τεχνικής μελέτης και στο σχεδιασμό του συστήματος για την κάλυψη του παραπάνω χώρου. Με την υπογραφή της σύμβασης και την ανάληψη της υποχρέωσης, η BML Security, ολοκλήρωσε την τοποθέτηση του συστήματος και την παράδοση του έργου σε αυστηρό χρονοδιάγραμμα.
Για την κάλυψη του χώρου εγκαταστάθηκε μία επαγγελματική λύση συστήματος καταγραφής, παρακολούθησης και απομακρυσμένης διαχείρισης εικόνας και ήχου, της εταιρείας μας.

Λόγο των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών του νέου χώρου (μεγάλες αποστάσεις που έπρεπε να παρακολουθούνται ακόμα και σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού) καθώς και η ανάγκη για λεπτομερή παρακολούθηση των κινούμενων οχημάτων εντός του οικοπέδου, επιλέχτηκε σύστημα παρακολούθησης με εξελιγμένα χαρακτηριστικά όπως Full HD Megapixel με κορυφαία τεχνολογία Εxtreme WDR 120 & 140 db, 3D–DNR,Antifog για την άριστη ταυτοποίηση οποιουδήποτε αντικειμένου ή προσώπου ακόμα και με έντονο οπίσθιο ή χαμηλό φωτισμό και μάλιστα με αμετάβλητη αντίθεση και ακρίβεια χρωμάτων.

Επιπλέον για την λεπτομερή παρακολούθηση των κινούμενων οχημάτων εντός του οικοπέδου χρησιμοποιήθηκαν τεχνολογίες Video Analytics όπως Line Cross και Intrusion Detection.
Επίσης, για την αδιάλειπτη λειτουργία των συστημάτων ακόμα και σε πολύωρη διακοπή ρεύματος εγκαταστάθηκαν ειδικά τροφοδοτικά τύπου UPS που η παροχή ενέργειας ξεπερνά τις 24 ώρες.
Για την επίβλεψη του χώρου εγκαταστάθηκε οθόνη FullHD στο χώρο του φύλακα καθώς επίσης και η εφαρμογή (application) επίβλεψης και διαχείρισης του συστήματος στα κινητά και τα tablet των υπευθύνων για την παρακολούθηση του χώρου από όπου και να βρίσκονται. Τέλος, το σύστημα CCTV δηλώθηκε στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (ΑΠΔΠΧ) για την νομιμότητα της ύπαρξης και της καταγραφής του.

«Τα μεγάλα Δημόσια έργα και η ασφάλεια των χώρων τους, είναι κάτι που το γνωρίζουμε αρκετά καλά. Κάθε νέο έργο αποτελεί μία νέα μεγάλη πρόκληση για εμάς και η προστασία των πολιτών αλλά και της δημόσιας περιουσίας μετά την ολοκλήρωση ενός έργου, είναι η μεγάλη μας επιβράβευση. Αυτό είναι επιτυχία» δηλώνει ο υπεύθυνος Μελετών και Εγκαταστάσεων αλλά παράλληλα και ιδιοκτήτης της BML Security κ. Αντώνιος Χαραλαμπίδης σε συνέντευξη του σε δικτυακό blog για την ασφάλεια στους Δημόσιους χώρους. Η εταιρεία μας βρίσκετε ενεργή με τη συμμετοχή της σε κάθε Δημόσιο διαγωνισμό, έχοντας την υποδομή και την τεχνική κατάρτιση να το φέρει εις πέρας.

BML Security……πρώτοι και στα μεγάλα Δημόσια Έργα