Ενεργοποιήστε το συναγερμό την ώρα που κοιμάστε

Πολλές φορές εγκαθιστούμε ένα συναγερμό στο χώρο μας και τον χρησιμοποιούμε μόνο τις ώρες που απουσιάζουμε αγνοώντας πόσο σημαντικό είναι να τον ενεργοποιούμε και τις ώρες που είμαστε εκεί ή τις βραδινές ώρες που πέφτουμε για ύπνο. Στις μέρες μας βάσει των αριθμών των τελευταίων κρουσμάτων διαρρήξεων που παρατηρούνται στη χώρα μας, δείχνουν ότι ένα μεγάλο ποσοστό των διαρρηκτών αποφασίζουν να χτυπήσουν τη λεία τους την ώρα που οι ένοικοι των διαμερισμάτων βρίσκονται μέσα στο σπίτι τους ή την ώρα που θα πέσουν να κοιμηθούν με αποτέλεσμα να θέτουν σε μεγάλο κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα των πολιτών.

Πρέπει να καταλάβουμε ότι ένα σύστημα ασφαλείας στο χώρο μας είναι ένα αποτρεπτικό όπλο απέναντι στους επίδοξους διαρρήκτες και πολλές φορές έχει αποδειχτεί κατασταλτικό μιας και ο ήχος της σειρήνας ενός ενεργοποιημένου συναγερμού ματαίωσε τις προσπάθειες τους.

Τα συστήματα συναγερμού τελευταίας γενιάς διαθέτουν διαφορετικούς τρόπους όπλισης έτσι ώστε να παραμένει ο χώρος προστατευμένος είτε απουσιάζουμε είτε είμαστε εντός της οικίας. Με τη λειτουργία STAY το σύστημα ασφαλείας μας παρέχει τη δυνατότητα να οπλίζουμε το συναγερμό μας την ώρα που βρισκόμαστε εντός της οικίας και κινούμαστε στο χώρο μιας και οπλίζει τα ανοίγματα του χώρου μας (παράθυρα, ρολά ή μπαλκονόπορτες) αφήνοντας αφοπλισμένους τους ανιχνευτές κίνησης και δίνοντας μία χρονοκαθυστέρηση στην πόρτα εισόδου έτσι ώστε ένας τυχόν επισκέπτης που περιμένουμε να μπει στο χώρο. Για τις βραδινές ώρες που θα πέσουμε για ύπνο καλό θα είναι να επιλέγουμε τη λειτουργία SLEEP η οποία μας παρέχει τη δυνατότητα να κινηθούμε στην περίπτωση που χρειαστεί στο χώρο αφού αφήνει τους ανιχνευτές κίνησης αμέτοχους αλλά μας ασφαλίζει όλα τα ανοίγματα έτσι ώστε όποιος επιχειρήσει να εισέλθει στο χώρο από κάποια πόρτα ή παράθυρο να ηχήσει ο συναγερμός ακαριαία.

Η λειτουργία ARM (ολική όπλιση) είναι αυτή που επιλέγουμε στην περίπτωση που φεύγουμε από το χώρο οπλίζοντας όλα τα αισθητήρια (μαγνητικές επαφές, ανιχνευτές κίνησης κλπ).

Βασική προυπόθεση ενός εγκατεστημένου συστήματος συναγερμού είναι η σύνδεση του σε 24ωρο Κέντρο Λήψης Σημάτων για την συνεχή παρακολούθηση του και την άμεση ειδοποίηση των κρατικών αρχών ασφαλείας (αστυνομία) σε περίπτωση συμβάντος καθώς επίσης και η ύπαρξη ενός GPRS module στο σύστημα για την ασύρματη επικοινωνία του συστήματος με τον Κεντρικό Σταθμό μιας και οι διαρρήκτες στην προσπάθεια τους να εισβάλουν στο χώρο σας κόβουν τα καλώδια των σταθερών επίγειων γραμμών με σκοπό τη διακοπή της τηλεφωνικής γραμμής.

Τέλος, η προσθήκη εξωτερικών ανιχνευτών κίνησης στα μπαλκόνια και εξωτερικά από την πόρτα εισόδου μας παρέχει ένα επιπλέον επίπεδο ασφάλειας μιας και αποτρέπει τους διαρρήκτες πριν φτάσουν στην πόρτα μας ή στα παράθυρα του χώρου μας. Προσέχουμε στην επιλογή των εξωτερικών ανιχνευτών που θα εγκατασταθούν στο χώρο μας να είναι αρκετά «έξυπνοι» ώστε να αντιλαμβάνονται την κίνηση από πτώση φύλλων ή μικρών ζώων (γάτες, σκυλάκια κλπ) για την αποφυγή ψευδοσυναγερμών. Επιπλέον χαρακτηριστικό των εξωτερικών ανιχνευτών που προτείνουμε ως εταιρεία είναι η λειτουργία antimasking η οποία κάνει ακόμα πιο έξυπνο τον εξωτερικό ανιχνευτή έτσι ώστε να αντιλαμβάνεται με μεγάλη επιτυχία τον βανδαλισμό ή την κακόβουλη ενέργεια στην προσπάθεια των διαρρηκτών να τον βγάλουν εκτός λειτουργίας.